‘Gevarieerd en lekker’ Sinds
het begin van dit jaar kookt
Ton Thijssen alleen nog
in het weekend zelf.
‘Het werd wat lastiger,
maar wat me vooral
tegenstond was dat
ik vaak een paar dagen
hetzelfde at. Want ik
kookte meteen voor twee of
drie dagen. Nu bestel ik eten bij
apetito en eet ik elke dag iets anders. Ik probeer van alles
uit en meestal vind ik het erg lekker. Wel vraag ik me af of
er altijd voldoende groente bij zit. Meestal pak ik er zelf
nog een salade bij, want ik vind het belangrijk om genoeg
en goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Het liefst eet
ik zo gezond mogelijk, daarom zie je mij ook niet met een
kant-en-klaarmaaltijd uit de supermarkt. Als ik zin heb pak
ik er een kom soep bij die ik zelf maak.’
7
Proeverij
Onlangs kregen leden van Pantein Extra de mogelijkheid om
deel te nemen aan een proeverij. Ze mochten drie maaltijden
en een toetje van apetito uitproberen. Lees hieronder een paar
van de reacties.
Pastaschotel kip met broccoli
(384 kcal, 33 g koolhydraten,
8 g vezels, 2,6 g zout,
minimaal 150 g groente)
Rapportcijfer: 8,1
‘De combinatie van de ingrediënten
werkt goed, dat had ik niet verwacht.’
‘De broccoli mag wat minder zacht gekookt.’
‘Dit had ik nou graag met aardappeltjes gegeten!’
Rundergoulash met groenten en rijst
(381 kcal, 42 g koolhydraten,
9 g vezels, 1,77 g zout,
minimaal 150 g groente)
Rapportcijfer: 7,4
‘Het vlees mag wat zachter, maar
de groenten zijn juist lekker knapperig.’
‘De combinatie is erg lekker, de rijst wat plakkerig. Misschien is
zilvervliesrijst een idee?’
‘Ziet er lekker uit! Hij mag naar mijn smaak iets steviger gekruid.’
Vispotje met romanobonen en
aardappelpuree
(467 kcal, 36 g koolhydraten,
10 g vezels, 1,43 g zout,
minimaal 150 g groente)
Rapportcijfer: 7,4
‘Het ziet er minder kleurrijk uit, maar de
smaak was heerlijk.’
‘Bij deze maaltijd zit wel erg veel saus.’
‘Verrukkelijk, perfecte vis met een verrassingsgarnaaltje.’
Diëtiste Lieke van
den Krommenacker